+38 050 358 15 60
info@kort.com.ua
  1. Головна
  2. Статті

Теніс для дітей: переваги, недоліки та коли починати

Теніс для дітей: переваги, недоліки та коли починати

Великий теніс - це універсальний вид спорту, який ідеально підходить в якості тренування, як для підтримки себе у формі, так і для професійних або аматорських занять. Універсальність великого тенісу в тому, що під час гри ви опрацьовує всі групи м'язів, тренуєте координацію рухів, витривалість, відточуєте майстерність гри. Починати займатися великим тенісом можна в будь-якому віці. Але чи варто віддавати на заняття великим тенісом маленьких дітей і якщо так, то в якому віці найкраще починати заняття?

Чому великий теніс корисний для дітей

Даний вид спорту відмінний спосіб проведення дозвілля з дітьми, з користю для власного та дитячого здоров'я. Але в чому ще полягає позитив великого тенісу, коли ним займаються діти? Розглянемо основні плюси:

1. Індивідуальність. Великий теніс - це гра відповідальних людей, в якій перекласти невдачі на команду не вийде. Граючий дитина буде розуміти і приймати всю відповідальність за результат гри на себе, вчитися бути самостійним, приймати важливі рішення, контролювати свої емоції.

2. Фізичний розвиток. Навіть при невеликих навантаженнях, великий теніс надає ефект на фізичний стан дітей. Самопочуття вашої дитини покращиться вже після першого місяця занять. Вона стане більш розвиненою фізично, з'явитися гнучкість тіла, покращиться реакція. Під час гри в теніс працює все тіло і всі групи м'язів, задіяні ноги, руки, спина, шия, під необхідністю постійно завдавати ударів і відбивати м'яч почне формуватися прес. В результаті, у дитини з'являється природно сформована м'язова маса, збільшиться витривалість.

3. Емоційний розвиток. Дитина навчиться програвати і вигравати з перевагою, в неї з'явиться дух суперництва, бажання поліпшити показники, відточити майстерність. Весь негатив, якщо такий є, дитина зможе виплеснути на корті.

Теніс для дітей: переваги, недоліки та коли починати

Зрозуміло, де плюси там і мінуси:

1. Ризик отримати травму. Щоб звести це до мінімуму, дітям краще починати грати на поліуретановому або трав'яному покритті. Грунтові корти теж добре, але на них дуже легко забруднитися і маленька дитина може легко перетворитися на бігаючу брудну грудку.

2. Теніс - спорт не для всіх. У дитини елементарно може не вистачати витривалості або концентрації. Плюс для занять тенісом необхідно мати хороше здоров'я. Лікар не рекомендує - значить ніякого тенісу.

Варто зазначити, що великий теніс стає все більш доступним і в деякому роді менш елітарним видом спорту. Сьогодні знайти тенісний корт і інструктора можна повсюди. Зі спортивною екіпіровкою також немає особливих проблем, її можна купити окремо або ж орендувати в тенісному клубі або спортивному центрі.

Теніс для дітей: переваги, недоліки та коли починати

З якого віку варто починати заняття тенісом?

Якщо брати зовсім професійний підхід, то ідеальним віком для початку занять є той період, коли у дітей не до кінця розвинена координація рухів, це, як правило, 5-ти річний вік. У цьому віці, регулярні заняття тенісом - це і величезне фізичне навантаження, і робота над розвитком уважності і спритності. Адже важливо пам'ятати, що великий теніс - це інтелектуальна гра, де вміння і майстерний дриблінг важливі не менше гарної спортивної форми.

Періодичність тренувань для 5-ти річного малюка повинна становити не менше 2-3 разів на тиждень. При цьому роботу з дитиною по відточуванню навичок не слід обмежувати тільки протистоянням з партнером, їх потрібно покращувати і індивідуально, за допомогою спеціальної стінки для одиночної гри. Після досягнення 7-річного віку кількість занять потрібно збільшувати до 4 на тиждень.

Також варто враховувати, що в ранньому віці, великий теніс для дитини - це, перш за все розвага, і щоб прищепити йому любов до занять цим видом спорту, малюка потрібно зацікавити. Найдієвіший варіант прищепити інтерес дитини до тенісу, зробити це на особистому прикладі - регулярно ходити на тренування і брати з собою дитину, показувати, що ви вмієте, навчати малюка самостійно, пояснювати користь від занять спортом в цілому і великим тенісом зокрема.

Поділитися: